Allasopas ja tietoa

Altaanhoitotuotteet ovat tärkeä osa vesipuutarhaa ja säästävät monelta vaivalta.

Altaan veden hoito kannattaa olla ennakoivaa, jolloin säästyy monelta vaivalta. Veden saa pysymään kauniina ja kirkkaana erittäin pienellä vaivalla, mikäli altaanhoidon aloittaa heti, ennen kuin mitään ongelmia on edes ilmennyt. Altaanhoitotuotteet ovat pääosin biologisesti suodattavia materiaaleja ja ovat suositeltavia, helppoja ja toimivia veden puhtaanapidossa.

Altaan vedenhoitotuotteet (pdf) tässä esitteessä tiivitettynä hyvä ohjeistus.

Veden kuuluu olla liikkeessä, aivan niin kuin luonnossakin, pysyäkseen hyvänä. Allaspumppu on siis ensimmäinen askel veden kunnossa pysymiseen. Purot, putouksen ja suihkuttavat patsaat antavat myös osaltaan vedelle lisähapetusta.

Altaanhoitotuotteet ovat hyvin tärkeä osa allasveden hyvinvointia, lisäksi suodatin on suuri apu jopa pieneenkin altaaseen, kun vesi halutaan saada pysymään kauniina erittäin pienellä vaivalla. Kala-altaissa tulee olla suodatin käytössä aina, lisäksi suurempiin allaskokonaisuuksiin kannattaa ottaa suodatin käyttöön, suodattimista lisää omalla sivullaan.

Kaikkin altaisiin suosittelemme Allassubstraatin käyttöä. Allassubstraatti on suodattavaa ”soraa”, jota laitetaan altaan pohjalle ja reunakouruihin. Se estää tehokkaasti levittymistä ja sitoo likaa ja pölyä. Substraattiin vähitellen muodostuva pieneliöstö käsittelee likaa ja toimii näin biologisena suodattimena. Suositellaan käytettäväksi jokaisessa altaassa, ei sisällä kemikaaleja. Jos altaassa on kaloja, suositellaan käytettäväksi Zeolithin kanssa.

ZEOLITH Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja näin olllen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa.

VESIPUUTARHAN TALVEHTIMINEN
– pieni opas vesipuutarhan talvikuntoon saattamisesta.

VIDEOT

Puutarha-altaan rakentaminen (Suomi)

 

Massarelli's Pump Service Final 1.1 from Massarelli's on Vimeo.