Allasopas ja tietoa

Puutarhan altaanhoitotuotteet ovat tärkeä osa vesipuutarhaa ja säästävät monelta harmilta ja vaivalta.

Altaan veden hoito kannattaa olla ennakoivaa, jolloin säästyy monelta vaivalta. Veden saa pysymään kauniina ja kirkkaana erittäin pienellä vaivalla, mikäli altaanhoidon aloittaa heti, ennen kuin mitään ongelmia on edes ilmennyt. Altaanhoitotuotteet ovat pääosin biologisesti suodattavia materiaaleja ja ovat suositeltavia, helppoja ja toimivia veden puhtaanapidossa.

Meillä Vesilähde.fi puolella on 20 v kokemus, osaamme opastaa, neuvoa ja ohjata, kertoa onnistumisista ja laitteista, mutta silti kaikkia allasbiologiaan liittyviä tietoja meilläkään ei ole - luonto on hyvin monimuotoinen.
- Yksi asia on kuitenkin varma: laistamalla veden puhdistuksesta ja hoidosta, tai oikaisemalla: tulos on ollut aina huono.
Pyydämme huomaamaan, että puhumme aina puutarha-altaista ja niiden hoidosta, emme uima-altaista, joiden puhtaustaso ihmisille kaikkine monimuotoisuuksineen on eri aihepiirikokonaisuus.

Altaan vedenhoitotuotteet (pdf) tässä esitteessä tiivitettynä hyvä luonnonmukainen ohjeistus.

Veden kuuluu olla liikkeessä, aivan niin kuin luonnossakin, pysyäkseen hyvänä. Allaspumppu on siis ensimmäinen askel veden kunnossa pysymiseen. Purot, putouksen ja suihkuttavat patsaat antavat myös osaltaan vedelle lisähapetusta.

Altaanhoitotuotteet ovat hyvin tärkeä osa allasveden hyvinvointia, lisäksi suodatin on suuri apu jopa pieneenkin altaaseen, kun vesi halutaan saada pysymään kauniina erittäin pienellä vaivalla. Kala-altaissa tulee olla suodatin käytössä aina, lisäksi suurempiin allaskokonaisuuksiin kannattaa ottaa suodatin käyttöön, suodattimista lisää omalla sivullaan.

Kaikkin altaisiin suosittelemme Allassubstraatin käyttöä. Allassubstraatti on suodattavaa ”soraa”, jota laitetaan altaan pohjalle ja reunakouruihin. Se estää tehokkaasti levittymistä ja sitoo likaa ja pölyä. Substraattiin vähitellen muodostuva pieneliöstö käsittelee likaa ja toimii näin biologisena suodattimena. Suositellaan käytettäväksi jokaisessa altaassa, ei sisällä kemikaaleja. Jos altaassa on kaloja, suositellaan käytettäväksi Zeolithin kanssa.

ZEOLITH Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja näin olllen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa.VESIPUUTARHAN TALVEHTIMINEN

– pieni opas vesipuutarhan talvikuntoon saattamisesta.

Firestone esite
- allaskumin tarkempia tietoja. Firestone by USA. Esite Suomeksi-

Vesi on elämää
- hyödyllistä lisätietoa miten Vesiaihe vaikuttaa kotona ja lähi-ilmaan

Feng Shui
- lyhyesti vesiaiheista Feng Shuin kannalta

Allasopas 1 - 3 altaan
- puutarha-altaan suunnittelu ja aloitus. (Huom: esite vuodelta 2016 jolloin tuotteistossa muutoksia)

Allasopas 4 - 5 valmis
- valmisaltaat ja tietoa allasmalleista. (Huom: esite vuodelta 2016 jolloin tuotteistossa muutoksia)

Allasopas 9 - 11 allaspumput
- yleistä tietoa suihkulähde pumpuista, puropumpuista. (Huom: esite vuodelta 2016 jolloin tuotteistossa muutoksia)

Allasopas 12 allaskoristeet
- tietoa allaskoristelusta puutarha-altaan äärellä (Huom: esite vuodelta 2016 jolloin tuotteistossa muutoksia)

Allasopas 13 - 15 suodatin hoito
- Yleistietoa suodattimista ja hoitokemikaaleista. (Huom: esite vuodelta 2016 jolloin tuotteistossa muutoksia)

VIDEOT

Puutarha-altaan rakentaminen (Suomi) sekä valmistajioen tuottamia videoita suihkulähteistä.