Allasopas ja tietoa

Altaanhoitotuotteet ovat tärkeä osa vesipuutarhaa ja säästävät monelta vaivalta.

Altaan veden hoito kannattaa olla ennakoivaa, jolloin säästyy monelta vaivalta. Veden saa pysymään kauniina ja kirkkaana erittäin pienellä vaivalla, mikäli altaanhoidon aloittaa heti, ennen kuin mitään ongelmia on edes ilmennyt. Altaanhoitotuotteet ovat pääosin biologisesti suodattavia materiaaleja ja ovat suositeltavia, helppoja ja toimivia veden puhtaanapidossa.

altaanhoitotuotteet
Veden kuuluu olla liikkeessä, aivan niin kuin luonnossakin, pysyäkseen hyvänä. Allaspumppu on siis ensimmäinen askel veden kunnossa pysymiseen. Purot, putouksen ja suihkuttavat patsaat antavat myös osaltaan vedelle lisähapetusta.

Altaanhoitotuotteet ovat hyvin tärkeä osa allasveden hyvinvointia, lisäksi suodatin on suuri apu jopa pieneenkin altaaseen, kun vesi halutaan saada pysymään kauniina erittäin pienellä vaivalla. Kala-altaissa tulee olla suodatin käytössä aina, lisäksi suurempiin allaskokonaisuuksiin kannattaa ottaa suodatin käyttöön, suodattimista lisää omalla sivullaan.

Allassubstraatti

Substraattia levitetään altaan pohjalle ja reunakouruihin.

Kaikkin altaisiin suosittelemme Allassubstraatin käyttöä. Allassubstraatti on suodattavaa ”soraa”, jota laitetaan altaan pohjalle ja reunakouruihin. Se estää tehokkaasti levittymistä ja sitoo likaa ja pölyä. Substraattiin vähitellen muodostuva pieneliöstö käsittelee likaa ja toimii näin biologisena suodattimena. Suositellaan käytettäväksi jokaisessa altaassa, ei sisällä kemikaaleja. Jos altaassa on kaloja, suositellaan käytettäväksi Zeolithin kanssa.

Zeolth
ZEOLITH
Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja näin olllen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa.

ALLASVEDEN HOITOSETTI 1-2-3 (TZ714  3 x 250ml)

altaanhoito-setti 1-2-3
Setti sisältää tärkeät ja helppokäyttöiset tuotteet veden kunnossapitämiseksi.

1) allasvesi on usein liian kovaa ja mineraaliköyhää, johtuen kaivo- tai sadeveden käytöstä. Lisäämällä 1 – allasveden stabilointiaineen, saat veden helposti muutettua takaisin allasvedeksi ja pysymään hyvänä.
2) Jos altaaseen on jo muodostunut levää, lisäämällä 2 -levät pois aineen, levät häviävät ja aine hoitaa myös allasvettä niin, ettei uutta leväkasvustoa synny.
3) Jos vesi on sameaa, lisää 3- allasveden kirkastusaine, joka 3 kirkastaa veden nopeasti ja estää levän kasvua sekä sitoo fosfaattia.

Massarelli's Pump Service Final 1.1 from Massarelli's on Vimeo.

ESITTEET JA OPPAAT

ALLASOPAS
– tietoa, vinkkejä, ideoita ja apua vesirakentamiseen. Allaskalvon ja valmisaltaiden asennusopas, sekä esimerkiksi suodattimien ja pumppujen valintaa helpottavat taulukot.

VESIPUUTARHAN TALVEHTIMINEN
– pieni opas vesipuutarhan talvikuntoon saattamisesta.

VIDEOT

Puutarha-altaan rakentaminen (Suomi)