Erityisajan toimitukset


UUTTA:           11.3.2024 

Mahdollisen ahtaajien lakon vaikutukset kuljetuksille

 

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on ilmoittanut poliittisesta lakosta kaikissa Suomen satamissa. Lakko on ilmoitettu keskeytettäväksi ja saattaa jatkua. Satamien purku ja paluu normaaliksi vie päiviä ja osaltaan viikkoja.

 

Ahtausalan lakko aiheuttaa merkittäviä rajoituksia kuljetuskapasiteetille meriteitse Suomesta / Suomeen . Normaaleja kuljetusaikatauluja ei voida soveltaa.

 

Ahtaajien työnseisauksen aikana irtoperiä ei lastata laivoihin eikä pureta laivoista. Ilman ahtaustyötä perävaunujen kuljettaminen edellyttää kokonaisen ajoneuvoyhdistelmän ja kuljettajan käyttöä. Lakon aikana kuljetustoimeksiantoja koskevat tuonnissa ja viennissä liikennealuekohtaiset lakkolisät. Lisiä sovelletaan kuljetustilauksiin.

 

Tuonnissa käyttämämme varustamot varautuvat lakkoon siten, etteivät lastaa trailereita tai muita yksiköitä ilman kuljettajaa Suomeen, jos laiva on suunniteltu purettavaksi mahdollisen lakon alkamisen jälkeen. Vientikuormat lähtevät vielä sunnuntaina 10.3. normaalisti Suomesta, mutta jos lakko alkaa, laivoihin otetaan sen jälkeen ainoastaan kuljettajallisia yksiköitä.

 

Mikäli lakko alkaa, kuljetustoimeksiantoja koskevat liikennealuekohtaiset lakkolisät. Lakkolisät perustuvat tämänhetkiseen tietoon siitä, että laivat kulkevat. Koska tilanteet voivat muuttua nopeastikin, päivitämme tilannetietoa lakosta tarpeen mukaan esim. www.dhl.com/fi - palvelutiedotteisiin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

BIRO Oy tekee parhaansa, jotta asiakkaidemme lähetyksille aiheutuisi mahdollisimman vähän viiveitä. Mikäli lakko alkaa, ei häiriöiltä kuitenkaan voi välttyä.

Toivomme kaikille asiakkaillemme ja heidän perheille; Terveellistä ja rauhaisampaa Vuotta 2024!

2023 vuoden lopulla ja 2024 aikana meihin vaikuttaa edelleen lakot, energiakriisi, sota, ilmastomuutoksen myötä rajut lumimyrskyt ja niiden tuomat lumikinokset sekä edelleenkin Korona pandemia ja Influenssa yhtäaikaa.

- huono keli on tuomassa viiveitä jakeluun, toimituksiiin
- sota on tuonut toimituksiin ja saatavuuteen odottamattomia viiveitä satamissa
- energiakriisi on aiheuttanut myynnin romahtamista ja monet Kotimaiset yritykset on kovilla - vältä turhia palautuksia, jotka aiheuttaa suuria kuluja kaikille toimijoille, ole huolellinen tilatessasi
- kulujen noustessa, hinnat tulevat nousemaan lähes kaikissa tuoteryhmissä ensi vuoden alussa. Tilaa siis ajoissa!
- lähes kaikki tehtaat ja tukut ovat kiinni Joulun aikaan, kiinni myös välipäivinä ja palaavat usiemmiten vasta Uuden vuoden jälkeen
- lakot aiheuttavat viiveitä ja yllätyksiä

Eli, osin myös yllättäviä ja arvaamattomia viiveitä. Siksi pyydämme kärsivällisyyttä!

Sivustoltamme löydät tuotteen LISÄTIEDOT kohdasta parhaan mahdollisen arvion toimitusajasta, saat myös mahdollisen tarkennuksen toimitusaikaan heti tilauksen tultua ja mahdollisesti edistyessä, tai viipyessä sekä paketeille seurantalinkin.

Ohessa pyrimme tuomaan esiin asioita, jotka taustalla vaikuttavat meihin kaikkiin.

Kotimaan toimitukset kulkee pääosin normaalisti. Kuljetusten hinnat ja polttoainelisä on noussut.
Pääosa EU-maista lähtevistä toimituksista kulkee ja tulee meille sekä asiakkaille ennakoidussa ajassa.

Inflaatio, kohonnut kustannustaso sekä mm puutavaran puute on taasen näkynyt nousevina tuotantokustannuksina, eli hinnat nousevat ja päivitämme niitä tietojen tullessa. Siksi tarjouksemme ei ole pitkään voimassa. 

Kuitenkin nämä erikoiset ja poikkeavat sota-/inflaatio-/pandemia-ajat vaikuttavat yllättävästi moneen eri toimintoon valmistus- ja toimitusvaiheissa. Pääosan näistä olemme saaneet tiedoksi tuotteiden toimitusaika tietoon.

Kaikki logistiikan toimijat ja yhteistyökumppanit vakuuttavat yrittävänsä parhaimpansa, jotta viiveiltä sekä harmeilta säästyttäisiin. Niin mekin.

- tuotannossa pandemia vaikuttaa eniten miehistöön; henkilöstön poissaolot esim. flunssan johdosta (eristys - karanteeni) tuo valmistumiselle viiveitä. Tähän on pääosin osattu jo reagoimaan, varamiesjärjestelmällä.

- rajojen sulkemisesta johtuen, eri kuljetusreitit sekä kiertoreitit ovat hitaampia kuin ennen. Sota tilanne on tuonut EU-alueelle uusia viiveitä, mutta ne ei Suomen tavaraliikenteeseen juurikaan vaikuta.

- Suomi on logistisesti kuin "saari", kun lauttoja liikkuu vähempi, on kesällä monet lauttayhteydet ruuhkaantuneita, tämä tuo pieniä viiveitä.

- maantie-rahtikuljetukset Suomen ja muun Euroopan välillä jatkuvat koronatilanteesta huolimatta, mutta poikkeuksellisissa oloissa toiminta normaalien kuljetusaikojen puitteissa ei ole aina mahdollista.

- ymmärräthän terveysriskit, autathan kuljettajiamme välttämään turhaa fyysistä kontaktia lähetysten noudon ja toimituksen yhteydessä!.

Haluamme muistuttaa, että paras tapa varmistaa tuotteiden saatavuus, on tilata ajoissa.

Yritämme ja pyrimme parhaimpaamme, asiakkaalta toivomme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Toivomme kaikille terveyttä!

Verkkokauppamme toimii 24/7

Asiakaspalvelu paikalla chatissa sekä puhelimitse: 045 1882909 arkisin

Parhaiten Tavoitat meidät myös sähköpostilla info@biro.fi