Suodattimen avulla helpotetaan altaan hoitoa ja saadaan allasvesi pysymään kunnossa pienellä vaivalla

Suodattimet ja puhdistus

Haluatko että vesiaiheesi on puhdas? Vesi pitää suodattaa ja puhdistaa, sitä varten on luotu suodattimet.
Suodattimen ja UV-suodattimen avulla helpotetaan altaan hoitoa ja saadaan allasvesi pysymään kunnossa pienellä vaivalla. Suodattimen käyttö on välttämätöntä, jos altaassa on elämää. KEMIKAALIT AUTTAA, EI POISTA ONGELMAA. Kaikki suodattimet on tehty luonnonmukaiseen (biologiseen) altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja. Suodattimen tulisi olla käytössä koko altaan käyttöajan. Suodattimen pumppua ei pidä sammuttaa kuin puhdistuksen (ei suositella tehtäväksi usein) ajaksi, ettei hajottajabakteerien toiminta heikkene. UV-suodatin ja allassuodatin on usein yhdessä. Tarjoamme Ubbink suodattimet ja Heissner suodattimet, sekä Oase merkkiset suodattimet. Muista Allassubtraatti ja allaszeoliitti.
Jos tarpeesi saada puhdasta on suurempi kuin ohessa olevat suodattimet ja osat, ole hyvä laita viestiä info@biro.fi ja kerro altaan koko, sijainti, käyttötarkoitus, mistä vesi ja muut huomionarvoiset seikat. Altaan koko on kuitenkin tärkein (kuinka monta litraa, arvio).
Pyrimme tarjoamaan sopivan räätälöidyn ratkaisun. Sama koskee myös erillisiä UV-lamppuja, suodattimen patruunoita ja suodatinhiiltä.

Alennuksessa!
Allassubstraatti 10 kg säkki
Altaan kemiallinen ja luonnonmukainen suodatin Ulkoisesti kuin koristesoraa. Allassubstraattia kannattaa laittaa kaikkiin altaisiin. Se toimii ns. biologisena suodattimena ja sitoo likaa itseensä. Sitä voi laittaa altaan pohjalle ja mahdollisiin reunakouruihin. Substraattia ei tarvitse poistaa altaasta kauden lopussa, vaan se jatkaa veden kunnossapitoa myös seuravana vuonna. 
Saatavilla myös isompaa 21 kg säkkiä!

29,00 €
32,00 €
Alennuksessa!
Allassubstraatti 21 kg säkki
Altaan kemiallinen ja luonnonmukainen suodatin 21 kg säkki on sopiva isoillekkin vesiaiheille. Ulkoisesti kuin koristesoraa. Allassubstraattia kannattaa laittaa kaikkiin altaisiin. Se toimii ns. biologisena suodattimena ja sitoo likaa itseensä. Sitä voi laittaa altaan pohjalle ja mahdollisiin reunakouruihin. Substraattia ei tarvitse poistaa altaasta kauden lopussa.
Myös pienempikoko 10 kg saatavilla.
49,00 €
51,00 €
Alennuksessa!
Allas zeoliitti 3 kg, tappaa myrkyt
Altaan hoitaja Zeolith imee myrkyllistä ammoniumia. Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja pelkistettyä fosfaattia, ja näin ollen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa. - Vähentää levän muodostusta - Heti käyttövalmis - Luonnonmukainen ioninvaihtaja - turvallinen - Auttaa liikaravinteiden hajottamisessa - Vaikutus kestää noin 3 kuukautta - Voidaan käyttää myöhemmin puutarhan lannoitteena
29,90 €
31,90 €
Aqua Clear 500 ml, Leväntuhoaine
Kirkastaa levien vihertämän veden tehokkaasti ja auttaa estämään levän muodostumista. Soveltuu ulkovesialtaisiin ja hieman isompiin vesiaiheisiin sisällä ja ulkona.
Aqua Clear hidastaa huomattavasti erilaisten levälajien kasvua ja se poistaa nopeasti veden sameuden. Aqua Clearin käytön jälkeen on myös suositeltavaa ryhtyä muihin toimenpiteisiin puutarhalammen biologisen tasapainon säilyttämiseksi.
38,90 €
Alennuksessa!
Bio Pressure 3000 (litraa) suodatinsetti
Tehokas 3000 l mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin, 1600 pumppu ja UV-valo Suodatuskapasiteetti suositus: riittää 3000 litran vetoiselle altaalle. Pakettiin kuuluu myös Xtra1600 pumppu, letkua ja UV-valo liittimineen. Eli valmis setti
BioPressure on mainio paketti puutarhaaltaiden suodatukseen, puhdistukseen.HUOM! Kaikki meiltä löytyvät suodattimet on tehty luonnonmukaiseen altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.
369,00 €
419,00 €
Alennuksessa!
Bio Pressure 6000 (litraa) suodatinsetti
Tehokas mekaaninen allas suodatin, eli UV yhdistelmäsuodatin + pumppu Suodatuskapasiteetti suositus riittää n 6000 litran vetoiselle altaalle. Pakettiin kuuluu myös XTRA2300 pumppu liittimineen, letkua ja UV-valo.
Mainio setti puutarha altaan suodatukseen.HUOM! Kaikki meiltä löytyvät suodattimet on tehty luonnonmukaiseen altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.
399,90 €
449,90 €
Alennuksessa!
BioPressure 10000 l suodatinsetti, PlusSet
Tehokas paineellinen suodatinsetti 10.000 litran altaalle + UV-lamppu, yhdistelmäsuodatin ja pumppu sekä letkut Suodatuskapasiteetti riittää 10000 litran vetoiselle altaalle, jossa ei ole kaloja. Sisältää 11W UV lampun. Pumppu Xtra3900 ja letkut sisältyy.HUOM! Kaikki meiltä löytyvät suodattimet on tehty luonnonmukaiseen altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.
499,90 €
549,90 €
Heissner SMARTLINE suodatinsetti 10.000, 11W UVC, pumpulla
Tehokas 10.000 l mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin, pumppu ja UV-valo
Käyttäjäystävällinen Heissner SMARTLINE -painesuodatinsetti  integroidulla UVC-valolla (11 wattia) , joka soveltuu erityisen hyvin puutarha lampiin ja kaikille pienemmille lampille , joiden koko on max 10 m³ .
Tämä suodatinsarja toimitetaan sisältäen kaikki suodatinmateriaalit, lampi pumpun, kytkentäletkun ja niihin liittyvät liitäntätarvikkeet.HUOM! Kaikki meiltä löytyvät suodattimet on tehty luonnonmukaiseen altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.
599,00 €
Alennuksessa!
BioPressure 18000 litran suodatin
Tehokas paineellinen suodatin 18.000 litran altaalle + 18W UV, yhdistelmäsuodatin. Kaunis ja kirkas vesi helposti BioPressure suodattimella. Suodatuskapasiteetti riittää enintään 18000 litran vetoiselle altaalle, jossa ei ole kaloja. Sisältää 18W UV lampun (ei pumppua ja letkua, se valitaan erikseen)HUOM! Kaikki meiltä löytyvät suodattimet on tehty luonnonmukaiseen altaanhoitoon, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja.
389,00 €
429,00 €
Alennuksessa!
Allas zeoliitti 10 kg
Altaan hoitaja Zeolith 10 kg isommalle altaalle, imee myrkyllistä ammoniumia - Vähentää levän muodostusta - Heti käyttövalmis - Luonnonmukainen ioninvaihtaja - Auttaa liikaravinteiden hajottamisessa - Vaikutus kestää noin 3 kuukautta - Voidaan käyttää myöhemmin puutarhan lannoitteena- Ulkoisesti kuin koriste soraaEhdoton vedenhoitoaine kala-altaisiin, suuri apu vedenhoitoon kaikissa altaissa.Imee myrkyllistä ammoniumia (mm. kalojen jätökset, mädäntyvät lehdet) ja pelkistettyä fosfaattia, ja näin olllen vähentää levän muodostumista. Täysin myrkytön ja luonnonmukainen. Lähes välttämätön kala-altaisiin. Vaikutus kestää noin kolme kuukautta, jonka jälkeen voidaan poistaa altaasta ja käyttää lannoitteena ja maanparannusaineena puutarhassa.
44,90 €
49,90 €
Aqua geelipallot 500 ml
Aqua geelipallot 500 ml - Ubbinkin Aqua geelipallot saavat veden kirkkaaksi ja terveeksi.Estää levien leviämisen ja vähentää lohkeamisen prosessia lampun pohjassa. Vedenkirkastukseen geelipallot saavat veden kirkkaaksi ja terveeksi. Niiden sisältämät entsyymit, kuten amylaasi, avustavat liiallisten ravinteiden hajoamista ja pystyvät pilkkomaan selluloosaa, joka on lehtien ja kuolleiden kasvien pääainesosa. Ylimääräisten ravintoaineiden biohajoavuuteen liittyy niiden hyödyllinen parannus puutarhan lammesta, probiootit ja entsyymit (amylaasit). 
32,90 €
Alennuksessa!
Heissner Skimmer pumpulla, roskankerääjä
Skimmeri kelluvien roskien keräämiseen veden pinnalta.
Laitteen toimintaperiaate on yksinkertainen; Skimmeri on veden pinnalla kellukkeiden varassa kelluva siiviläastia, jonka reunat jäävät hieman vedenpinnan alapuolelle.
Jos puustoa altaan lähellä, oheisesta skimmeristä on paljon hyötyä. Skimmeri on ns. kelluva lehtihaavi. Tämä Heissnerin skimmeri on varustettu kellukkeella ja pumpulla, helpottaen altaan hoitoa huomattavasti.
199,90 €
249,90 €
Alennuksessa!
Suodatinsetti BioSmart Set 24000 OASE
Tehokas mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin sekä pumppuBios Mart Set 24000 on täydellinen setti, optimaalinen sovitetun suodattimen ja pumppu.Helppo huoltaa, suodattimen likaantumisen seurauksena indikaattori ja puhdistus kahvat. UVC lampun 24W Huolehdi viherlevästä hyvällä suodattimella.
1 199,00 €
1 219,00 €
Alennuksessa!
Suodatinsetti BioSmart Set 36000 OASE
Tehokas mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin sekä pumppuBios Mart Set 36000 on täydellinen setti, optimaalinen sovitetun suodattimen ja pumppu.Helppo huoltaa, suodattimen likaantumisen seurauksena indikaattori ja puhdistus kahvat. UVC lampun 36W Huolehdi viherlevästä ja puhtaasta vedestä hyvällä suodattimella.
1 499,00 €
1 519,00 €
Alennuksessa!
Puroletkupakkaus (1") 25 mm x 25 m
Puro- ja patsasletku paketti, letkun halkaisija 25 mm. Vihreä, kierrevahvistettu. 


25 metriä.


Tarpellinen purojen kanssa sekä altaiden rakentamisen kanssa.
109,00 €
149,00 €
Alennuksessa!
Suodatinsetti BioSmart Set 5000 OASE
Tehokas mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin sekä pumppuBios Mart Set 5000 on täydellinen setti, optimaalinen sovitetun suodattimen ja pumppu.Helppo huoltaa, suodattimen likaantumisen seurauksena indikaattori ja puhdistus kahvat. UVC lampun 7W Huolehdi viherlevästä hyvällä suodattimella.
319,00 €
339,00 €
Alennuksessa!
Suodatinsetti BioSmart Set 7000 OASE
Tehokas mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin sekä pumppuBios Mart Set 7000 on täydellinen setti, optimaalinen sovitetun suodattimen ja pumppu.Helppo huoltaa, suodattimen likaantumisen seurauksena indikaattori ja puhdistus kahvat. UVC lampun 9W Huolehdi viherlevästä hyvällä suodattimella.
439,00 €
459,00 €
Alennuksessa!
Suodatinsetti BioSmart Set 14000 OASE
Tehokas mekaaninen + UV yhdistelmäsuodatin sekä pumppuBios Mart Set 14000 on täydellinen setti, optimaalinen sovitetun suodattimen ja pumppu.Helppo huoltaa, suodattimen likaantumisen seurauksena indikaattori ja puhdistus kahvat. UVC lampun 11W Huolehdi viherlevästä hyvällä suodattimella.
579,00 €
609,00 €
UV-lampun polttimot 5W, 9 W , 11W, 18W ja 36W
Suodattimeen sopivat UV-lampun polttimot 5W, 9 W , 11W, 18W ja 36WUV-laitteiden tehtävänä on desinfioida vesi eli tuhota siitä bakteerit, virukset, sienet ja muut vastaavat eliöt. UV-laite on täysin kemikaaliton tapa puhdistaa vettä ja siten myös ympäristöystävällinen. Meiltä saat UV-laitteiden lisäksi myös UV-vaihtolamput, VALITSE OIKEA KOKO:
35,00 €
Alennuksessa!
FA1000UV-00 suodatinpumppu
Kompakti, tehokas ja erittäin helppokäyttöinen suodatinpumppu sisäänrakennetulla mekaanisella suodatuksella ja UV-laitteella. Pumpulla ja UV laitteella on erillinen virtakaapeli, jolloin UV laite voidaan tilapäisesti sammuttaa, vaikka pumppua pidetään päällä. All-in-one-vedenalainen suodatinsarja integroidulla UVC-kirkastimellaSoveltuu hyvin esim. valmis altaisiin.
199,00 €
239,00 €
Haavi Heissner teleskooppivarrella
Haavi teleskooppivarrellaJokaisen vesipuutarhurin perusväline.Altaille aina 3m halkaisijaan saakka. Valkoinen verkko, näkyy helpommin veden alla, haavissa on tiuhat reiät=> kerää pieniäkin hiukkasia likaa. Sopii myös pintaroskien keräämiseen.On todella tärkeää kerätä altaaseen mahdollisesti tippuneet roskat ja lehdet, ennen kuin ne painuvat altaan pohjaan pilaamaan ja sameuttamaan allasvettä. Teleskooppivarsi auttaa saamaan isommastakin altaasta roskat ja mahdollistaa kompaktimman säilytyksen.
27,00 €